Tuesday, November 29, 2011

Πηγές έμπνευσης






Ναι, αυτό εδώ είναι blog μαγειρικής, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που με εμπνέουν, που δεν γίνεται παρά να θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Ποιός ξέρει, ίσως και να το καθιερώσω.
Πείτε μου την γνώμη σας!


Σας έχω πει πόσο μεγάλη fan του Woody Allen είμαι, έτσι; Αυτό το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του το οποίο προβλήθηκε στο κρατικό αμερικανικό κανάλι PBS, με έκανε να εντυπωσιαστώ ακόμα περισσότερο από αυτόν τον πολυτάλαντο άνδρα και θρυλικό σκηνοθέτη. I lurve Woody.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν μια πρίμα μπαλαρίνα του New York City Ballet, φορώντας τα αέρινα ρούχα του οίκου Chloé, χορεύει υπό την μουσική του Philip Glass.

Το βίντεο της Ashley Rodriguez για το πώς να διακοσμήσετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα είναι απίστευτα καλογυρισμένο. Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. (Η Ashley γράφει το υπέροχο blog Not Without Salt).

Έχετε ποτέ σκεφτεί να δειπνήσετε στους αιθέρες; Θα το τολμούσατε;

Λατρεύω τα δημιουργικά ζευγάρια, και το ξακουστό ολλανδικό δίδυμο φωτογράφων μόδας Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin, είναι ακαταμάχητο. Το βίντεο κλιπ του Moon από το τελευταίο album (Biophilia) της Bjork που σκηνοθέτησαν, είναι ο τέλειος συνδυασμός της ευφάνταστης οπτικής δημιουργικότητάς τους και του υποβλητικού μουσικού ταλέντου της Bjork.

Δεν είμαι καθόλου καλή σε χειροτεχνίες και DIY (κάν'το μόνος σου) αλλά αυτό πρέπει να το δοκιμάσω. Πώς να μεταμορφώσετε μερικές σανίδες ξύλου σε κομψό φόντο για φωτογραφίσεις.

Αυτή και αυτή είναι οι αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές τον τελευταίο καιρό.

Ο Mikkel Adsbøl είναι ένας Δανός φωτογράφος φαγητού. Δείτε την δουλειά του. Οι φωτογραφίες του είναι εκπληκτικές.


Τα λέμε σύντομα με συνταγή!


10 comments:

  1. Μάγδα καλημέρα!Μου άρεσαν πολύ το βίντεο με την ζαχαρόπαστα και αυτό με τις σανίδες ξύλου.Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ αν γνωρίζεις ποιό μουσικό κομμάτι παίζει στο βίντεο της Ashley Rodriguez?..

    χρόνια πολλά κιόλας για το μπλογκ σου με νέες όμορφες δημιουργίες...Όλγα

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ στο blog μου εκτός από συνταγές προσπαθώ να μοιράζομαι και τα πράγματα που με εμπνέουν και που αγαπώ!!! Είναι πολύ όμορφο να ξέρουμε τι συμβαίνει και πίσω από τις κατσαρόλες!! Εγώ προσωπικά λάτρεψα τα κάθε ένα από τα παραπάνω!!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  3. Μ'αρέσουν αυτές οι διαφορετικές αναρτήσεις! Είναι όμορφο να ξεφεύγουμε από τα αυστηρά μαγειρικά πλαίσια και να γινόμαστε πιο ανθρώπινοι.
    Λοιπόν τον Γούντι τον λατρεύω ως καλλιτέχνη, αλλά ως άνθρωπος με χαλάει πολύ...
    Υπέροχα όλα τα βιντεάκια, ειδικά αυτό με τη μεταμόρφωση των σανίδων είναι ότι πρέπει για μας!
    Το Bored to death το έχουμε στα υπόψη! Προς το παρόν έχουμε κολλήσει με τους τελευταίους κύκλους από Ντέξτερ, Χάουζ και Σέρλοκ! Φιλιά καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  4. Τον Γούντι Άλλεν δε θα έλεγα ότι τον αγαπώ αλλά έχει ταλέντο και ευφυΐα, το αναγνωρίζω.
    Το δείπνο στους αιθέρες μου προκαλεί ζαλάδα και μόνο που το βλέπω στο pc! :)
    Ο Δανός φωτογράφος άψογος και οι μπλε σανίδες για φόντο υπέροχες!
    Χμμ, στις σειρές έχω μείνει λίγο πίσω...

    Εμένα μου αρέσουν οι μη μαγειρικές αναρτήσεις στα μαγειρικά blogs, εξάλλου κι εγώ κάνω συχνά τέτοιες! :)
    Για θέματα όπως βιβλία, ταινίες, μουσική θα ήθελα να δω αναρτήσεις σε διάφορα food blogs που διαβάζω πάντως. Νομίζω πως είναι και μια ευκαιρία να μαθαίνουμε και λίγο ο ένας τα γούστα του άλλου!

    ReplyDelete
  5. Όλγα — καλησπέρα! Και μένα μου αρέσει πολύ αυτό το κομμάτι. Λέγεται "New theory" από το group "Washed out". Να και το video clip.
    Ευχαριστώ!

    Arti — χαίρομαι που σου άρεσαν!

    Ερμιόνη — λατρεύω Dexter, αλλά ακόμα δεν έχω ξεκινήσει να βλέπω το τελευταίο season. Σύντομα όμως!

    The dark chef — άσε, και μένα με ζαλίζει αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω. Πρέπει να είναι φοβερή εμπειρία. Αν φυσικά δεν φυσάει, αν δεν με πιάσει ίλιγγος, αν η παρέα είναι καλή (φαντάζεσαι να μην αντέχεις τον διπλανό σου; Πού θα πας;;). Εχμ, ας κάτσω στ' αβγά μου καλύτερα!

    ReplyDelete
  6. Γεια σου Μάγδα. Woody Allen?! Μου αρέσει πολύ, σίγουρα θα είδες το Midnight in Paris!
    Λατρεύω να βλέπω σειρές και θα δω σίγουρα αυτές που προτείνεις.Τώρα περιμένω πως και πως νέα επεισόδια του Σέρλοκ (μα τι τύπος!)
    Κι εγώ πιστεύω πως είναι ωραίο που και που να γράφουμε και κάτι διαφορετικό, να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και μέσα από τα hobby του. Είχα γράψει κι εγώ στις αρχές στο blog & η αδερφή μου.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  7. Γειά σου notoula! Ναι, φυσικά και το είδα. Μου άρεσε πάααρα πολύ!

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα! Ναι, Μάγδα να το καθιερώσεις!! Γράφεις με έναν άμεσο, προσιτό τρόπο αλλά και γεμάτο ευαισθησία και αυτό φαίνεται και από τις πηγές έμπνευσής σου. Αγαπάω τον Woody Allen ξετρελάθηκα από τη μουσική του Philip Glass. Θα τσεκάρω και τις σειρές.. Καλή συνέχεια!!

    ReplyDelete
  9. Το ένα καλύτερο από το άλλο! Όλα τα links πολύ ενδιαφέροντα Μάγδα!

    ReplyDelete
  10. Christianna — καλησπέρα! Σ' ευχαριστώ πολύ!

    Vita — χαίρομαι που σου άρεσαν!

    ReplyDelete